Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W związku z licznymi pytaniami i wątpliwościami poniżej wykaz żarówek zastosowanych w ZB:
W przypadku stwierdzenia błędów, nieprawidłowości lub nie uwzględnienia jakiejś żarówki w zestawieniach proszę pisać na PW - zestawienie będzie poprawione lub uzupełnione
Ostatnio zmieniony 18 cze 2017, 11:01 przez MieHor, łącznie zmieniany 3 razy.
przemeks, być może w Twojej ZB dla środkowego rzędu zastosowali taką samą lampkę jak z przodu, u mnie też z panoramą nad drugim rzędem siedzeń jest lampka z dwoma żarówkami W5W, a pomiędzy nimi 3 włącznikami - środkowym można wyłączyć lampki, aby nie zapalały się po otwarciu drzwi, wówczas każdą lampkę w tym zestawie można włączyć oddzielnie (każdą z tych lampek w suficie rozbierałem i wiem to na 100%)
zbyszekm80 pisze:Panowie
a na jakich żarnikach jeździcie?? mowa o bixenonach
Ja zmieniałem i w ASO założyli mi Philipsy 5000k i przyznam świecą idealnie biało,bo fabryczne 4300K były trochę takie zielonkowe,a 6000k i 8000k to takie odpustowe rzekłbym niebieskie
zbyszekm80 pisze:a jaki koszt był w ASO tych żarników i jakiej firmy- Philips ?? i czy nie wiesz ,jakie idą na pierwszy montaż w fabryce??
pozdrawiam
z
900zł za komplet firma Philips.
Na pierwszy montaż idzie Philips sygnowany GM,barwa 4300k
będę miał chwilę to wrzucę zdjęcie kartonika i starego żarnika,bo jeden był jeszcze dobry i został na zapas.
o kur.... kupa kasy za żarniki....będę musiał poszukać czegoś tańszego na allegro....
na zapasie nie wożę nic - a przydało by się mieć zawsze w samochodzie żarówki na wymianę....
p.s.
czy żarniki ksenonowe rożni się pomiędzy wersja xenon a bixenon?? czy to takie same zaniki- tylko różna moc idzie na nie ??
zbyszekm80 pisze:o kur.... kupa kasy za żarniki....będę musiał poszukać czegoś tańszego na allegro....
na zapasie nie wożę nic - a przydało by się mieć zawsze w samochodzie żarówki na wymianę....
p.s.
czy żarniki ksenonowe rożni się pomiędzy wersja xenon a bixenon?? czy to takie same zaniki- tylko różna moc idzie na nie ??
Ogólnie to ludzie wstawiają te z allegro po 120zł sztuka i jest ok.
Wymiana jest trochę problematyczna....
Najlepiej ściągnąć zderzak.
Bixenony w Zafirze,to jeden żarnik z przesłoną po prostu.