Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Felgi stalowe są jak widać mocno sfatygowane. Pewnie już w tym roku nie zdążę, ale w planach jest ich odnowienie, dlatego teraz mogę trochę poeksperymentować. Koszt 'modyfikacji' to 8 zł za puszkę farby :>
Zmieniłem kąt montażu listwy pod samochodem, na której zamocowane jest oświetlenie. Więcej światła wydostaje się teraz poza obrys samochodu i nie ma problemów z cieniami elementów podwozia. Można tu ustawić całkiem sporo kolorów.
Dostałem dziś na chwilę samochód od żony i udało się zmienić ogumienie na zimowe. Wreszcie zamontowane zostały struktury z czerwoną obwódką. Pasek powinien być chyba szerszy, a same felgi z powodu korozji wyglądają okropnie, ale po renowacji powinno być super.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 08:04 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
pio124 pisze:Fajny pomysł z tym paskiem,
Zadałeś pomysł abym może u siebie podobny zaimplementował
Po renowacji felgi będą wyglądały miód malina
całkiem niedawno szukając inf dot felg trafiłem na tę stronę co myślę może wam pomóc przy ewentualnej renowacji sam się nad tym zastanawiałem ale z racji kolorystyki auta nie bardzo mi to rozwiązanie pasuje...
jeśli to konieczne poproszę moda o ewentualne przeniesienie postu w bardziej stosowne miejsce
Oglądałem nawet wczoraj filmy instruktażowe z tymi "ochraniaczami felg". Zdziwiłem się widząc sposób ich mocowania. Jestem ciekaw jak długo wytrzymują normalną eksploatację. Dla mnie to jednak za wąski pasek
Flora pisze:Dostałem dziś na chwilę samochód od żony i udało się zmienić ogumienie na zimowe. Wreszcie zamontowane zostały struktury z czerwoną obwódką. Pasek powinien być chyba szerszy, a same felgi z powodu korozji wyglądają okropnie, ale po renowacji powinno być super.
czesław pisze:
Ten pasek fajny ale czy widziałeś tylne tarcze hamulcowe tylko połowa klocka ma kontakt z tarczą hamul. co skutecznie pogarsza hamowanie. :>
+ za spostrzegawczość
- za interpretację
Przerdzewiały pas, który nie ma kontaktu z klockami to osłona tarczy hamulcowej. Brakuje mi takiej z przodu. Do osłony zmontowane będzie oświetlenie felg :>
Ponieważ nie mam na miejscu samochodu, zabrałem się za walkę z Androidem i sterowanie Zafirą przez Bluetooth. Chwilowo walka jest mało owocna i bardziej denerwuje niż przynosi efekty, dlatego w ramach odstresowania pobawiłem się lutownicą:
Jak tylko zdobędę refletor zbuduję coś bardziej profesjonalnego, ale i tak efekt jest co najmniej zadowalający