Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ten przejazd to wypad nad morze. Gdyby nie korki to jeszcze niższe by było.
Połowa trasy z kompletem pasażerów + bagaże, powrót solo.
Michał bardzo dobre spalanie. Ja jeżdżę 90% miasto. Średnie spalanie od początku posiadania samochodu, z tankowań wychodzi 9,3.
Panowie temat wałkowany.
Ładowanie bez obciążenia ok 14-14,5v pod obciążeniem tj. klima i światła ok 13v, chwilami nawet trochę poniżej (12,7-12,8).
Mierzone miernikiem na akumulatorze.
Jest to ok?
Ostatnio zmieniony 02 sie 2018, 10:28 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jest dobrze, czy po nocy jak jest zimny silnik tez masz podobnie? Czy któraś klema nie jest ciepła/gorąca? Może to być słaba masa, kable od altka do aku i na końcu dopiero alternator
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Podjechałem do mechanika i ładowanie pod obciążeniem 13,5v. Pewnie alternator pójdzie do regeneracji, ale to jeszcze będę sprawdzał. Gdy znowu spadnie to mam podłączyć dodatkowy kabel masowy do akumulatora i sprawdzać ładowanie.
Dodatkowo sprzęgło do zrobienia będzie. Coraz częściej przy ruszaniu szarpie.
Jaką tarczę polecacie?
Podobno powinno się ją wymieniać z wysprzęglikiem. Czy to prawda?
Ja przy wymianie sprzęgła zmieniłem wysprzeglik żeby nie okazało się że padł i trzeba będzie znów skrzynie zdejmować,ja bym polecał zrobić niż robić dwa razy
Raz a porządnie
Ostatnio zmieniony 02 sie 2018, 21:00 przez Czesławo Moreno, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj Zośka wróciła z tej samej trasy co w ubiegłym tygodniu. Bez korków wyszło spalanie 7,14 z tankowań.
Jednak trochę mnie zmartwiła.
W drodze powrotnej oświadczyła, że jest niski poziom oleju zapalając lampkę ostrzegawczą.
Sprawdziłem i na bagnecie minimum, więc dolałem ok 500ml.
Sądzicie, że to coś poważnego? Nigdy nie dolewałem oleju między wymianami
A wiec po mieście raczej jeździsz spokojnie i rzadko przekraczasz 3.5 tys obr, na trasie wiadomo ze prędkości są większe i obroty również a te silniki pow 3.5 tys lubią lyknac trochę oleju
No chyba ze masz jakiś mały wyciek (sprawdzilbym uszczelkę deklaracji zaworów i czy świece nie pływają w oleju)
Ostatnio zmieniony 05 sie 2018, 19:15 przez Tazz, łącznie zmieniany 1 raz.
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
W końcu miałem chwilę żeby zająć się samochodem.
Wymienione elektrozawory i uszczelka pokrywy zaworów
Czy to możliwe żeby uszczelka przez 20tys km tak się wygniotła?
Nowa Eelrig jest wyraźnie grubsza (wyższa)
Stara nie była nigdzie uszkodzona a mimo to delikatnie się pociła pokrywa i olej zalał jedną świecę