Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Szkoda bo tworząc że tak powiem jakaś grupę tym bardziej warto pomagać, zachęcać ludzi do tego,coś utworzyć. No ale ja może jestem inny i obracając się w kręgu osób niepełnosprawnych,chorych może mam inne spojrzenie na to. Ludziom często dopiero się otwierają oczy jak coś im się stanie a szkoda. No ale ja tam jestem porąbany,inny mam swój świat i może inaczej to widzę. Nikogo nie oceniam na siłę nie zachęcam, kto chce może to pomoże. I nie chodzi tylko często o pomoc finansową bo sporo osób ma sporo rzeczy,zabawek itd ktore można by przekazać potrzebującym a nie wywalac.Szpitale nie przyjmują np używanych ale domy dziecka jak coś jest w dobrym stanie już tak. Od nas tylko zależy czy chcemy pomóc. Podobnie jest z byciem dawcą DKMS. Ludzie pobranie szpiku to nie jest operacja a zabieg. Moja siostra w dniu w którym dowiedziała się że może komuś pomoc jako dawca szpiku dowiedziała się że ma raka... Wykluczylo ja to automatycznie z zabiegu. Naprawdę kto może niech oddaje krew czy rejestruje się jako dawca .Dziś Ty pomagasz komuś za jakiś czas ktoś pomoże Tobie ,twojemu dziecku.Nie chorujecie nie bywacie w szpitalach,przejdzcie się na oddział zobaczyć ile ludzi choruje.