Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wojtek1985 pisze: 03 gru 2018, 22:12
witam, klocki hamulcowe przód W0L0TGF7552130851 i czy ewentualnie można sie dowiedzieć jakiej firmy szły na 1 montaż?
Jakie szły, to nie wiem, ale kup textary, ate i będzie
9195145 16 05 035 -KOMPLET, OKŁADZINY CIERNE, HAMULEC, BEZ AZBESTU
Oficer pisze: 05 gru 2018, 07:36
Siemka, potrzebuje wymienić linki hamulca ręcznego, tudzież zapytanie o nr czesci , dzięki i pozdrawiam. Vin : W0L0TGF7522017003.
Bodek, proszę o pomoc. Interesuje mnie numer katalogowy pompy ABS z ESP do ZA diesel DTI z przed MY 2003 i po 2003.
Auto po swapie. Pali się kontrolka ESP, no bo pompa ABS nie komunikuje się już po CAN-ie ze sterownikiem silnika (pompy wtryskowej). Wg schematów które mamy podklejone w dziale elektryka, to starsze diesle (z pompą 1-wtykową zapewne...) nie miały CAN pomiędzy ABS/ESP a sterownikiem pompy. I takiej właśnie pompy numerów szukam, bo jest szansa że taka pompa u mnie nie będzie zgłaszała błędu i wróci ESP...
Dzięki kolego Bodek. W sklepie dali mi dwa rodzaje klocków Tomex 12-14 i Tomex TX12-97 i z tego co dojrzałem przez felgi stalowe to wychodzi na te pierwsze ba na zaciskach widać sprężynki.