Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witajcie po dłuższej przerwie. Od jakiegoś czasu znów wpadła mi w ręce Zosia A. Dzisiaj niestety pojawił się problem. Przy szybkim kręceniu kierownicą w prawą stronę słychać jakby pojekiwanie lub delikatne wycie. W lewo tego nie ma, przy wolnym obrocie w prawo też nie. Sprawdziłem poziom płynu jest taki jak być powinien, maglownica sucha, wspomaganie działa bez zarzutu. I tak nie bardzo mam pomysł co to może być
Było zdarzenie iż przewód hamulcowy przy prawym kole dotykał pompki lecz dźwięk był w obie strony kręcenia ,lub pompa siada i nie ma wydajności przy szybszym kręceniu to samo jak siada alternator i nie daje odpowiedniego napięcia by pompa była wydajna
Może płyn jest stary i ma trochę wody w sobie więc nie jest taki jak nowy, może warto najpierw wymienić płyn na nowy i zobaczysz czy pomogło.
Dodatkowo zaobserwuj czy podczas kręcenia przygasają światła ,to by oznaczało iż pompa ciężko pracuje i ma opory w tłoczeniu