[B] - Ostap - ZB Z19DT 2006 DPF out AFL metro
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ale 600 to tylko robocizna. Za części i co tam będzie potrzebne to osobno jeszcze. Ogólnie mam możliwość to wymienię sam. Napiszę abym później pamiętał przebieg do oleju 298k 
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
- Kontakt:
No cóż - Lemingi myślą, że oni tacy "ekologiczni" i głosują na nich. A ci wprowadzają kolejne ograniczenia, aby zadośćuczynić wymaganiom lobby producenckiego i niemieckich/holenderskich polityków.Ostap pisze: 01 maja 2024, 10:22 Niestety od lipca Rafał zabronił mi wjazdu do wawy Hahaha, będzie stała i się kurzyła![]()
Opel Zafira B OPC
Audi S4 Cabrio 3.0 V6
- Ostap
- Zafiromaniak
Witam po przerwie. Ostatnio padł mi alternator i zb wracała na lawecie. 1 raz w życiu korzystałem z lawety. Były myśli aby oddać do naprawy ale nie byłbym sobą i sam pod blokiem wymieniłem
Na Pradze jest fajny serwis i poszedłem z buta, oddałem stary i kupiłem za 600 regenerowany ori na ori częściach z gwarancją na rok. Wymiana banalnie prosta i 200 zaoszczędzone. Ładuje jak zła teraz. Opony też się skończyły to wjechały nowe hinole. Na sezon wystarczą.
Po wielu latach przyszedł czas na zmianę. Wygrałem aukcję w usa i nowa zabawka będzie za jakiś czas. ZB zostanie pewnie do opłat czyli październik i na złom albo do żyda. Po nowym roku będzie już miała 20 lat z czego wiele lat tłustych u mnie
Po wielu latach przyszedł czas na zmianę. Wygrałem aukcję w usa i nowa zabawka będzie za jakiś czas. ZB zostanie pewnie do opłat czyli październik i na złom albo do żyda. Po nowym roku będzie już miała 20 lat z czego wiele lat tłustych u mnie
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
To na co przesiadka? 
Zafira B
by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
- Ostap
- Zafiromaniak
Wcześniej była wymiana jeszcze amortyzatorów przód i sprężyny + jakieś końcówki i mocowania amortyzatorów bo mi pęknięta sprężyna zniszczyła jedno to od razu 2 wymieniłem.
Przesiadka na caravana gt z 20 roku. Będzie benzin z nitro. ZB na ryby za mała dla mnie. Sam się zabiorę ale mam 2 synów co też lubią pojechać na tydzień w las
Przesiadka na caravana gt z 20 roku. Będzie benzin z nitro. ZB na ryby za mała dla mnie. Sam się zabiorę ale mam 2 synów co też lubią pojechać na tydzień w las
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Duże auto 
Zafira B
by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928