Jak już ktoś wcześniej napisał WD40 i malutki płaski wkrętak delikatnie w dyszę ale uwaga na nią lub jak ja przymierzałem się do regulacji (a nie musiałem) to wymyśliłem że: WD40 i dopasowałem wkrętak do jednej szczeliny gdzie pasuje fabryczny klucz do regulacji i sądzę że powinno zadziałać, taki mój pomysł na regulacjęWoytas pisze:Co mam zrobić...wpakować jakaś blaszkę w tą poziomą szczelinę i ustawiać?...
[A/B] Spryskiwacze mgłowe od Opla Insigni.
-
tico0
-
Woytas
-
David
Zgodnie z prośbą...Woytas pisze:David, super czekam na foto przyrządu.to już przerabiałem i dysza stoi, a przy próbie użycia...powiedzmy większego "momentu"... czuję, że dalej stoi a zaczyna się poddawać to co nie trzebatico0 pisze:WD40
Wkładasz taki "klucz" w spryskiwacz i regulujesz, ja miałem taksamo jak Ty nie mogłem go ruszyć bezpośrednio do góry więc go wkręcałem i wykręcałem i tak sie podczas tego zabiegu wyregulował.
-
Woytas
-
Anony Mous
-
Anony Mous
-
Dudikoff1974
-
kamyk77
Montuj montuj. Będziesz się potem zastanawiał jak te strumyki co miałeś wcześniej czyściły szybę. Moja żona jakoś oszczędzała na spryskiwaczach i skóra mi cierpła jak widziałem wycieraczki skrobiące szybę prawie na suchara. Teraz jest równomierna mgiełka na całej powierzchni szyby i wycieraczki wycierają, a nie skrobią. U mnie trzeba było trochę podnieść strumień - najlepiej przyrządem. ja swój zrobiłem ze starego klucza do szafy - chociaż na forum widziałem kilka innych patentów, włącznie z cieniutkim wkrętaczkiem włożonym w szczelinę.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Zamontowałem, czas montażu 3 min
Czas regulacji 40min hehe
Najpierw waliły pod wycieraczki po regulacji lały na dach, ogolnie jest super.
Dają nawet sobie radę przy 150 szkoda tylko ze nie są podgrzewane.
Przy okazji dłubnełem sobie w skrzynce bezpiecznikowej i dorobiłem programowany czas pracy wycieraczek tak jak miałem w felicji.
Czas regulacji 40min hehe
Najpierw waliły pod wycieraczki po regulacji lały na dach, ogolnie jest super.
Dają nawet sobie radę przy 150 szkoda tylko ze nie są podgrzewane.
Przy okazji dłubnełem sobie w skrzynce bezpiecznikowej i dorobiłem programowany czas pracy wycieraczek tak jak miałem w felicji.