Aplikacja OpelMonitor
Moderator: Sebu$
-
pb923
- Świeżak
- Imię: Pawel
- Auto: 1.4 T
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Aplikacja OpelMonitor
Witam. Mam pytanko. W aplikacji Opel Monitor w zakładce parametry silnika jest wskaźnik wypadanie zapłonu. Posiadam Zafire C 1.4 turbo 140km.Zero błędów, chodzi równo nie szarpie normalnie jeździ a na wskaźniku wypadanie zapłonu wskakuje mi co jakiś czas cyfra 4.Dodam ze podłączyłem go żeby zerknąć temperatury silnika i zaznajomić się z aplikacją cos jest nie tak czy dopiero cos się zaczyna czy ten typ tak ma. Szukałem w necie i znalazłem podobne zapytanie i 3 osoby mu odpowiedziały ze tez tak maja a samochód chodzi im dobrze i nie wnikają. Co jest nie tak. Dodam jeszcze ze olej w normie nie ubywa płynu chłodniczego nie ubywa świece wymienione na oryginalne GM cewka też wymieniona.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2026, 09:50 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono literówki
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ten silnik jest znany z wypadania zapłonu a to ciężka sprawa gdzie go boli !
Świece, cewki kontrolować zwłaszcza gumki, dobra jakość oleju no i zainteresuj się tematem termostatu by startował p niższej temperaturze bo to wada konstrukcyjna.
Świece, cewki kontrolować zwłaszcza gumki, dobra jakość oleju no i zainteresuj się tematem termostatu by startował p niższej temperaturze bo to wada konstrukcyjna.
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
pb923
- Świeżak
- Imię: Pawel
- Auto: 1.4 T
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Chodzi o moduł. Mam jutro postaram się zamontować bo mam trasę 200km wiec będę miał okazje po obserwować temperatury.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2026, 11:48 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Chodzi o to iż w tym silniku termostat jest ustawiony wysoko co skutkuje częstymi awariami (pękanie tłoków) itp. zaś przeszczekam przed montażem termostatu o niskiej temperaturze otwarcia.
Jest wiele informacji na ten temat jak i modyfikacji oprogramowania (poprawy fabryki).
Jest wiele informacji na ten temat jak i modyfikacji oprogramowania (poprawy fabryki).
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253