Wymiana radia

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Krzysztof44
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH

Wymiana radia

#1 Post autor: Krzysztof44 »

Na początku witam wszystkich forumowiczów.
Zakupiłem ostatnio swoją pierwszą Zafirę B 1.9 150km wersja Cosmo. I od razu przychodzę z zapytaniem. Niestety nie znalazłem podobnego tematu. Mam radio fabryczne CD 70 navi bez AUX itp. Czy jeżeli wymienię radio na inne nie koniecznie android, mam starego porządnego Pioneera np., to czy informacje wyświetlane na wyświetlaczu górnym mianowicie ustawienia temperatury klimatyzacji i kierunku nawiewów będą dalej widoczne, mam climatronik.
Dziękuję za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2026, 21:15 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono literówki
Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
Imię: Dariusz
Auto: Zafira B 1,9
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Pszczyna »

Aux o ile jest w radiu aktywuje ję zmianą kodu poprzez interfejs jeżeli po zmianie słychać trzaski znaczy iż nie ma na pokładzie procesora. Sam to przerabiałem montując go (ciężko dostępny).
Warto zakupić CD,70 LUB DVD90 z AUX.
Co do Pioniera nie lepiej radio i podmiana wyświetlaczy viewtopic.php?p=481153&hilit=%C5%9Bmieszne#p481153
Krzysztof44
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#3 Post autor: Krzysztof44 »

Niby łatwiej podmiana. Lecz płacić za takie radio żeby mieć AUX trochę szkoda kasy, wolę mieć porządny dźwięk niż kupować takie same radio które już posiadam. Chodzi mi poprostu jakie informacje zostaną na wyświetlaczu po zmianie radia na normalne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”