Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wampir11111 pisze:gRZENIU rozbiorka godzinke Wymiana uszczelniaczy dwie godz pierwszy zaz Poskladanie plus wymiana zimeringow walkow dwie godz Wiec niejest zle
Już myślałem ,że ze trzy dni będę siedział w garażu
A zakupiles zaslepke DV-ki w turbinie? Jak nie to polecam ProPeefekta. Pasuje idealnie
Co do sterowania BOV-em to najlepiej podpiac jak najblizej kolektora dolotowego za przepustnica. Tak zeby byl wpiety w podcisnienie jako pierwsze urzadzenie.
Ja osobiscie zrobilem tak ze wypialem przewod z zaworu DV przy turbinie. Wyjalem przewod (idzie on pod obudowa filtra powietrza za silnik) przeprowadzilem go tak jak mi odpowiada i podpialem pod BOV-a. Wtedy sterowany jest on dodatkowo fabrycznym elektrozaworem a dodatkowo bierze stale podcisnienie ze zbiorniczna podcisnienia pod kolektorem dolotowym. Malo pracy a dziala rewelacyjnie.
Sumik tez tak chcialem zrobic z tym HKSem zeby go podpiac pod orginalny przewod podcisnienia DV A co do zaslepki DV to zamowilem z Pro Perfekt Ale to po wyplacie
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, 21:14 przez wampir11111, łącznie zmieniany 2 razy.
gRZENIU filterek znalazlem A powiedz mi jak tam u Ciebie IC i uszczelniacze Zrobione Po 15 tym bedzie czrny HKS blow off i zaslepka DV, malowanie zaciskow, felg i nowe kapciochy
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2016, 20:15 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.