Z dniem 22.01.2026 nasze forum jest dostępne również na telefony komórkowe poprzez aplikację Tapatalk.
Po bliższe informacje zapraszamy tutaj
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam,
mam pytanie.
Ostatnio zaczęło ubywać mi trochę płynu chłodniczego i zauważyłem wyciek z łączenia obudowy termostatu z pompą wody. Nadmieniam, że moja Zafira ma przejechane 112 000 km.
Słyszałem, że często w tych silnikach niedomaga pompa wody przy przebiegach powyżej 100 000 km i czy jeśli będzie pompa do wymiany to od razu wymieniać cały rozrząd ( nie wymieniany od nowości ).Silnik to 1.4 turbo 140 KM rocznik 2018
Pozdrawiam i liczę na pomoc
Poprawiłem post - Sebu$
Załączniki
Ostatnio zmieniony 26 lip 2023, 09:15 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód:Poprawiłem literówki
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
1,4 to silniki sprawiające problemy (słynna odma czy chłodniczka oleju).
Na zadane pytanie już sam sobie odpowiedziałeś rozrząd do wymiany zwłaszcza jak auto jest z obcych rąk.
150tyś to Opel przesadza tym bardziej iż wcześniej było 120 tyś i była dyskusja iż ta wartość powinna być 60 tyś (to kwestia eksplantacji (przyczepka ,teren górski itp)
Witam.
W mojej ZC zlokalizowaŁem wyciek lecz nie umiem dostać tego wężyka który zakŁada się na wylot pŁynu chŁodzącego z zbionika wyrównawczego.Na zdjęciu zaznaczyŁem o jakie miejsce chodzi. .Może dla tego że nie wiem jak go nazwać , jaki nr części itp... Ktoś może pomóc?
Witam dzisiaj zauważyłem niewielki wyciek płynu z wężyka który wychodzi ze zbiornika płynu chłodzącego, nie wiem czy ten wężyk trzeba wymienić czy w tym miejscu jest jakiś Oring, czy da się to jakoś uszczelnić?
Ostatnio zmieniony 21 lut 2026, 22:39 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Poprawiono literówki
Tam jest O-ring lecz katalogi przekłamują i zdejmij stary i w serwisach hydrauliki siłowej kupisz z tzw. grosze tylko pytaj nie czarne tylko zielone lub brązowe.
Przy tym przebiegu w Opel Zafira C 1.4T warto ogarnąć temat kompleksowo – jak już coś rozbierasz przy chłodzeniu, to lepiej zrobić porządnie i mieć spokój na kolejne lata