Wpadający pedał sprzęgła
-
Crazy
-
Crazy
Pewnie odpowoetrzylismy raz a tu je*** od nowa wydarlo przewód, szybka kontrola i przewód nie doszedł dobrze do końca i spinka nie siadla w swoje miejsce, podejście nr 2 i miód malina 
Trzyma jak weki na zime
A przy okazji wsteczny wchodzi teraz jak masło
Także dla potomnych jak czasami zgrzytanie wstecznego występuje to zacznijcie od odpowietrzenie sprzęgła
Trzyma jak weki na zime
A przy okazji wsteczny wchodzi teraz jak masło
Także dla potomnych jak czasami zgrzytanie wstecznego występuje to zacznijcie od odpowietrzenie sprzęgła
-
DŁUGIAREK
jakiś czas temu po jeździe autostradą z prędkością około 120 km/h przestał działać pedał sprzęgła. Mechanik odpowietrzył układ i stwierdził lekki wyciek z pompki pod pedałem i ją wymienił. Wszystko wróciło do normy ale tylko przy jeździe po mieście. Gdy znów wyjechałem na autostradę to problem powrócił. Przy dużej prędkości na 5 lub 6 biegu znów miękki pedał, za każdym razem trzeba było naciskać pedał sprzęgła 4-5 razy. jaka to może być przyczyna?
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Pierwsze pytanie kiedy był wymieniany płyn hamulcowy ?
Konstrukcja prosta jak budowa cepa!
1-Odpowietrzanie
2-Siłownik na skrzyni (unikać firmy NTY).
3-tojuż poważniej wyprzęgnik lub docisk ma pęknięte pióro a to już tylko oględziny po demontażu .
Konstrukcja prosta jak budowa cepa!
1-Odpowietrzanie
2-Siłownik na skrzyni (unikać firmy NTY).
3-tojuż poważniej wyprzęgnik lub docisk ma pęknięte pióro a to już tylko oględziny po demontażu .
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253